Syge børn

Det kan ikke undgås, at børn bliver syge. Som forælder kan det være svært at vurdere, om barnet er friskt nok til at komme af sted. Her på siden giver vi nogle retningslinjer.

Vurdering af barnet - er barnet raskt eller sygt

Når børn er syge, kan det ofte være svært at vurdere, hvorvidt barnet skal ses af en læge eller ej.

Gode tegn

Et barn, der leger, ser tv eller tablet, er sjældent alvorligt sygt. Hvis barnet virker interesseret i sine omgivelser, er dette som regel også gode tegn.

Tegn på, at barnet ikke er alvorligt syg ses ved, at det

  • Drikker og tisser.
  • Er veltilpas.
  • Har en sund kulør.
  • Har en normal vejrtrækning.

Dårlige tegn

Nogle sygdomstegn tyder på, at barnet er så medtaget af sin sygdom, at du straks skal kontakte lægen eller lægevagten. Du kan kontakte lægen eller lægevagten, hvis barnet 

  • Er sløv og apatisk.
  • Ikke leger og kun vil ligge i sengen.
  • Ikke drikker og tisser.
  • Er gustent og blegt.
  • Har besværet eller hurtig vejrtrækning.

Akut sygdom

Ved akut opstået sygdom eller hvis vi vurderer, at barnet har bedst af at komme hjem, ringer vi efter jer. Husk derfor at opdatere på Intra, hvis I skifter mobilnummer eller arbejdstelefon.

Vi ringer også til jer, hvis der sker et uheld.

Hvornår må barnet komme i daginstitution?

Barnet skal kunne deltage i de aktiviteter det plejer, uden at det kræver særlig omsorg og pasning. Barnet må ikke have feber, han/hun skal drikke som vanligt, og han/hun skal kunne lege ude og tage med på udflugt.

Hvis et barn kommer afsted uden at være helt rask, har det på grund af nedsat modstandskraft større risiko for at blive syg igen. Barnet vil desuden kunne smitte de andre børn. Det kan derfor være en god ide at lade det feberfrie barn blive hjemme i mindst en dag ekstra.

På sundhedsplejens hjemmeside kan du læse mere om symptomer samt forholdsregler.

Smitsomme sygdomme

Hvis jeres barn har fået konstateret en smitsom sygdom, bedes I informere børnehaven om det hurtigst muligt. Vi informerer herefter de andre børns forældre om, hvilken sygdom, der er i omløb. Det er jeres ansvar som forældre at give jeres barn medicin, og derfor skal medicinen som hovedregel gives hjemme. I Glasgangen vil der være ophæng i tilfælde af smitsom sygdom i huset.

Kroniske sygdomme

Hvis jeres barn har en kroniske sygdom, bedes I tage en snak med personalet i institutionen.